Elektromos fűtés

 • Megbízható

  Nincs forgó, mozgó és kopó alkatrész, ezáltal nagyon alacsony a meghibásodás esélye

 • Költséghatékony

  Alacsony beruházási költség, és optimalizált fogyasztás

 • Egyszerű és gyors

  Egyszerűen és gyorsan telepíthető, akár 24 óra alatt

 • Rugalmas

  Minden háztartásban elérhető és kialakítható

 • Magas hatásfok

  Közel 100%-os hatásfokon működnek

 • Karbantartás nélkül

  Az elektromos fűtés nem igényel rendszeres karbantartást

 • Nincs zajszennyezés

  Mozgó alkatrészek hiányában nem jár zajjal a fűtés

 • Kiegészítő fűtésnek is kiváló

  Jelenlegi fűtésénék kiegészítésére is alkalmas, akár 1 fűtőpanel is

Hogyan működik az elektromos fűtőpanel?

Az elektromos fűtőpanelek konvekciós elven működnek. Mi az a konvekciós elv? A panelben található alumínium fűtőborda felmelegíti a körülötte lévő levegőt és a könnyebb meleg levegő elkezd felfele áramlani, ezáltal kijut a fűtőpanelből a fűtendő helyiségbe, a meleg levegő helyére pedig alulról hideg levegő áramlik be, ennek a körfolyamatnak köszönhetően melegíti fel a helyiséget egy elektromos fűtőpanel.

Mennyire megbízhatóak a fűtőpanelek?

Az általunk forgalmazott fűtőpanelek nem tartalmaznak forgó, mozgó és kopó alkatrészt sem. Ezáltal a működési tartományuk nagyon hosszú, olcsóbb társaikkal szemben ventillátort sem tartalmaznak.

Elektromos fűtőpanel működése

Mennyire gazdaságos az elektromos fűtés?

A fejlődő technológiának köszönhetően a mai elektromos fűtőpanelek olyan korszerű termosztátokkal vannak ellátva, hogy a fogyasztásuk is sokkal kedvezőbb elődeikhez képest.
Hogyan lehetséges ez?
Az egyszerűbb paneleknél is legalább 2 fokozat állítható, egy komfort és egy takarék hőmérséklet, a komolyabb termékeknél pedig egy egész hét felprogramozható előre, órákra lebontva. A programozható fűtőpanelek nagyjából 30% energiamegtakarítást jelentenek.

+1 hasznos információ:
Ha a fűtést 1°C -kal alacsonyabbra állítjuk, akkor nagyjából 6%-kal kisebb lesz az energiaigény.

Milyen fűtőpanelre van szükségem?

A kérdés rendkívül összetett, ezért több nézőpontból kell megvizsgálni:

Igények:

Ezek az Ön igényei, melyben el kell döntenie, hogy:

 • milyen helyiségekbe szeretne elektromos fűtést,
 • mennyire legyen “okos” a rendszere, elég, ha ki-be kapcsolható, vagy előre programozható vagy akár távolról egy mobiltelefon segítségével is vezérelhető,

Méretezés:

Megfelelő szigetelés mellett, 2,7 méteres belmagasságig 1 m2 felfűtéséhez 100W teljesítménnyel javasolt számolni.
Nézzünk egy példát:
14 mesetén 14x100W, azaz 1400W teljesítményre van szükségünk, ezt a helyiséget 1 db 1400W fűtőpanel betudja fűteni, de szét is lehet bontani ezt a rendszert 1 db 400W-os és 1 db 1000W-os fűtőpanelre. Pénzügyi okok miatt inkább az első verziót ajánljuk!

Dizájn:

Az elektromos fűtőpanelek másodlagos funkciója a dizájn, végülis szeretett otthonunk falán fog díszelegni, ezért ez is szempont lehet a választásnál, az előző 2 pont segítségével kellően le lehet szűkíteni a fűtőpanelek kínálatát, a versenyben maradt termékek közül akár a kinézet is dönthet.

Ár:

Az előző pontok alapján tudjuk mire van szükségünk, tudjuk, hogy mekkora és mennyi panelt szeretnénk, kiválasztottuk a számunkra legjobban tetsző panelt, már csak az ár az ami nyitott kérdés maradt. A különböző márkák hasonló tudással bíró paneljei között árban nincs számottevő különbség.

Fürdőszobai használatra alkalmas fűtőpanelekEgyszerű, ki-bekapcsolathó fűtőpanel kedvező áronElőre programozható termosztáttal ellátott fűtőpanelTOP kategóriás fűtőpanel, Wi-Fi kapcsolattal

Kérdése van? Kérjen visszahívást!